Dit is waarom echte ondernemers een pitbullmentaliteit hebben

18 november, 2018 door Sjoerd de Bruijn

Het imago van de pitbull als agressieve vechthond

Pitbulls beschikken over een toewijding waar de meeste andere honden alleen maar van kunnen dromen. Maar in het verleden zag men hun ‘toewijding’ aan voor ‘agressief volhouden’, en pitbulls werden vooral als agressieve vechthonden gezien. Daarom werd in 1993 een wet aangenomen in Nederland: de Regeling Agressieve Dieren (RAD). Deze wet verbood het om (nieuwe) pitbulls te fokken of om ze als huisdier te hebben. Er deden verhalen de ronde over de kaakklem van pitbulls, dat deze honden na een beet simpelweg niet kónden loslaten.

Pitbulls – geen echt ras overigens, maar een doorgefokte variant van een combinatie van andere rassen – beschikken over een uitzonderlijke goede krachtconditie in hun kaakspieren. En als ze bijten houden ze graag vast. Een stuk langer dan de gemiddelde hond. Maar het is niet zo dat ze ‘niet kunnen loslaten’. Tijdens de evaluatie van de RAD bleek dat het aantal bijtincidenten – de reden om de RAD in te voeren – niet was afgenomen. In 2008 werd de RAD weer afgeschaft.

Dit kun jij als ondernemer leren van een pitbull

Als je succesvol wilt zijn als ondernemer is het handig om wat eigenschappen van de pitbull in je te hebben. Ik bedoel niet dat je letterlijk moet grommen naar je aandeelhouders, of dat je mensen moet bijten. Maar een pitbull heeft iets dat jij ook nodig hebt als je wilt slagen in het ondernemen: doorzettingsvermogen.

Want zonder volharding red je het niet. Als jij start zit er misschien niemand te wachten op jouw geniale idee. Dus dan moet je een goede business case maken, een visie ontwikkelen , doelen stellen, bepalen wie en wat je nodig hebt om deze te behalen en vervolgens overtuigd blijven van je aanpak – hoewel je natuurlijk wel regelmatig je aannames blijft checken.

Zo ontdekte ik de voordelen van mijn pitbullmentaliteit

Ooit – in een ver en grijs verleden – werkte ik als management controller Defensie. In deze functie ben je bijna letterlijk de gebeten hond. Want niet iedereen zit te wachten op jou. Jij bent de persoon die mensen komt vertellen hoe het anders moet en dat kan op weerstand stuiten.

In dit geval had ik opdracht gekregen om een bepaalde business case uit te werken. Om mijn werk écht goed te kunnen doen moest ik een overleg hebben met iemand die qua functieniveau ver boven dat van mij zat en die ik vrij lastig te pakken kon krijgen. Ik had hem nodig, hij mij niet. Dus het had voor hem weinig prioriteit om mij te ontmoeten.

Toevallig had ik wél goed contact met zijn secretaresse en via haar kon ik hem ‘toevallig’ op het juist moment tegen het lijf lopen. Zodat we spijkers met koppen konden slaan. Later zei hij over mij: “Die Sjoerd, als die eenmaal ergens mee bezig is bijt hij zich echt vast, als een pitbull, zodat ik er niet meer onderuit kan.”

Me ergens in vastbijten, dat is iets wat ik altijd in me heb gehad. En die eigenschap kwam me goed van pas toen ik op de KMA zat. Waar ik genoeg dingen moest doen waar ik op dat moment echt twijfels bij had. De zoveelste ligsleuf graven: had ik daar nu VWO voor gedaan? Maar ik wist dat ik moest volhouden om mijn opleiding goed af te ronden.

En toen ik later ging ondernemen bracht die kwaliteit, van me ergens in vastbijten en stoïcijns doorgaan, me veel profijt. Anders was het zeker helemaal niks geworden.

Kortom: ik heb gemerkt dat die pitbullmentaliteit écht is nodig om te slagen in je voornemens, en al helemaal in het opzetten van een bedrijf. Als ondernemer heb je bovengemiddeld veel wilskracht en vasthoudendheid nodig.

Waarom pitbulls geen baas nodig hebben

Heb jij een pitbullmentaliteit? Dat kun je heel simpel checken door jezelf in een groep te observeren. Durf jij af te wijken van de groepsnorm, zoals Teun Brand, trainee ’18-’19, dat in zijn assessment liet zien? En wíl je dat ook, afwijken van de groep, ook al zijn het je vrienden? Die eigenheid moet je echt hebben als je succesvol wilt ondernemen.

Want hoe vergaat het ons, ondernemers, als wij starten met een goed idee voor een business case? Wanneer we een nieuw project opzetten raken we helemaal ‘pumped up’. Razendsnel ontwikkelen we een visie en binnen no-time ontketenen we een bak energie van heb ik jou daar. In zeer korte tijd bereiken wij resultaten die iemand met een werknemersmentaliteit niet voor mogelijk houdt. Een ondernemer bouwt graag. Nieuwe avonturen aangaan geven ons een kick en bieden ons de mogelijkheid om innovatief te zijn, unieke waarde toe te voegen.

En dan. Dan staat zo’n innovatief project. Als een huis. Het bedrijf loopt. De processen zijn gestroomlijnd. Alles wordt een herhaling van zetten en om consistent te zijn in het groeien is het nodig om de boel strak te houden aan de hand van regels.

Dan zeggen wij ondernemers: saai! Mag ik me in iets nieuws vastbijten?

Wat de organisatie nu nodig heeft is een manager. De richting in het bos is al uitgezet, de koers staat vast. Nu heb je iemand nodig die het proces gaat coördineren en verbeteren. Iemand die je goed kunt africhten. Zoals een Duitse Herder.

Zeer goed trainbaar, en altijd enthousiast wanneer hij ‘zijn kunstjes’ kan laten zien. Hij hoeft het wiel niet uit te vinden, maar weet wel als geen ander hoe hij het wiel draaiende houdt. Binnen een vastgesteld kader. Dan komt een goed afgerichte Herder helemaal tot leven.

Duitse Herder-kunstjes en jouw vrijheid als ondernemer

Binnen het Traineeship Ondernemen proberen we ook iets van die Duitse Herder te leren. Als ondernemers zijn we doorgaans geen ster in gedisciplineerd zijn en structuur hebben. Maar als je continuïteit wilt waarborgen is dat wel van essentieel belang. Daarom ben ik zelf een groot fan van systemen en procedures – zowel zakelijk als persoonlijk. Door jezelf bepaalde systemen eigen te maken kun je consequent zijn in je gedrag en je acties.

Betekent dit een indamming van je vrijheid? Wel als je het vergelijkt met hoe vrij je kon zijn in de beginfase. Maar newsflash: niemand – en wij zeker niet – zei dat ondernemen alleen maar bestaat uit het vrolijk creatieve plannen de lucht inschieten. Eerst lanceren, dan consolideren. Creativiteit zit in je, maar met dezelfde intensiteit blijven volharden, dat vinden de meeste ondernemers heel moeilijk om aan te leren.

In 12 maanden Traineeship Ondernemen reiken we je de structuren, regels en systemen aan die je kunt gebruiken om je eigen onderneming te bouwen. Gebaseerd op onze professionele ervaringen als legerofficier én ondernemer. We leren je wat Duitse Herder-kunstjes. En tijdens het assessment dat eraan vooraf gaat checken we of je een pitbull in je hebt.

De échte pitbull is sinds 2008 weer vrij om te gaan. Maar de pitbullmentaliteit, die is nooit aan banden te leggen. Gebruik deze energie om je te focussen op jouw onderneming. En je zult zien dat je ongelooflijk veel waarde kunt toevoegen.

Ben jij ervan overtuigd dat je een pitbull bent en droom je van een succesvolle carrière als ondernemer? Dan willen we jou weleens zien bijten in ons toelatingsassessment, dat start in juni. Meld je aan.