Over ons -Traineeship Ondernemen

Jij hebt karakter, sowieso

Maar heb je het karakter van een CEO van een succesvolle startup? Bij Traineeship Ondernemen geloven we dat je je ondernemerskarakter kunt trainen. Dat hebben wij – initiatiefnemers van Traineeship Ondernemen – namelijk zelf ook ervaren.

Succesvol
ondernemen?

Laat je idee los.

en focus op jezelf

Wat is de link tussen ondernemen en de KMA officiersopleiding?

Als officier leer je meer dan alleen je geweer schoonmaken. Je wordt onder andere getraind om leiding te geven, minutieus te plannen, maar vooral om met zo min mogelijk middelen het optimale resultaat te halen in een onzekere omgeving. Dat laatste klinkt al best wel als ondernemen. Toch?

Na onze studie zijn we gaan werken én ondernemen. Hier ontdekten we dat de vaardigheden van onze opleiding niet alleen nuttig waren tijdens militaire missies. Ze bleken ook zeer geschikt voor het succesvol maken van onze ideeën en projecten. ‘Laten we deze kennis delen met anderen‘, dachten we. En we begonnen Traineeship Ondernemen.

Waarom? We zien dat veel young professionals willen ondernemen, maar dat ze geen idee hebben wat ze te wachten staat. En daardoor maken ze onverstandige keuzes. Dat kost tijd, geld en vooral motivatie. Maar, met een goede begeleiding en de juiste instelling, hoeft jouw eerste startup echt niet te mislukken! Die drive willen wij aan jonge, getalenteerde mensen meegeven.

WORK HARD, PLAY HARD

In ons programma trainen we jou volgens het ‘train as you fight’-principe. Dat betekent dat je tijdens het gehele traineeship van 1 jaar – check hier nog even het programma – bouwt aan je eigen bedrijf. Onder begeleiding van door de wol geverfde ondernemers ga jij je stinkende best doen om van jouw bedrijf een succes te maken.

Wees gerust: we willen geen militair van je maken. Wij willen wel dat jij slaagt in je ondernemerschap. Waarom? Omdat te veel startups breken in de knop. Omdat ondernemers zich focussen op hun idee en niet op vernuftig ondernemerschap. Dat is zonde, vinden wij, want daardoor gaat kostbare tijd en energie verloren. En guess what, tijd en energie zijn schaarse middelen.

Tijdens het traineeship willen jouw begeleiders slechts één ding: jou en je startup beter te maken. Dat betekent dat zij heel hard gaan werken. Voor jou. En vooral: mét jou.

Wie zijn wij?

Holger Breukink

“Ambitieuze, intelligente ondernemers met goede ideeën komen vaak bagage te kort om van hun startup een succes te maken. Wij helpen ze daarbij.”

Sjoerd de Bruijn

“Persoonlijk leiderschap is essentieel om een onderneming te laten slagen. Actie ondernemen, altijd blijven rondkijken en vooral een voorbeeld durven zijn.”

Jeroen van Wezel

“Om succesvol te worden moet je je grenzen kennen. Dat geldt voor alles in het leven. Als je je grenzen goed kent ben je beter in staat om je eigen doelstellingen te halen.”

Succesvolle startups

0%

Van onze startups is na 3 jaar winstgevend.

0%

Van onze trainees investeert later zelf in startups.

0%

Van de kandidaten wordt toegelaten tot het hoofdprogramma.

Dé Codeerschool

Geeft op maat gesneden codeercursussen om basisschoolleerlingen te helpen hun weg te vinden in het toekomstige digitale tijdperk.

Eindsprint

Helpt middelbare scholieren met het halen van betere cijfers op hun eindexamen.

LexBee

Helpt legal professionals sneller en preciezer te werken met slimme
easy-to-use software.

Knaek

Ontwikkelt elk jaar een nieuwe app met meer dan 1000 studentenkortingen in Nederland en België.

Kragt

Ontwikkelt en realiseert werkplekconcepten die ondernemers in staat stelt om in een professionele inspirerende omgeving klanten en relaties te ontvangen.

The Bootclub

Organiseert bootcamps en vakanties met als doel om deelnemers een fantastische periode te bezorgen, waardoor ze groeien in vitaliteit, fitheid en kracht.

Affiliate Marketing Group

Met een innovatief platform krijgen leden een vaste cashback op al hun online aankopen.

Jack Amsterdam

House- en technoclub, inclusief dakterras in Amsterdam. Jack biedt plek aan zo’n 700 bezoekers.

Jopp

Uitzendbureau dat enkel werkt met excellente werknemers en een deel van zijn marge afstaat in ruil voor een goede arbeidsmentaliteit.

Smoothies at work

Door gezonde én lekkere smoothies op kantoor te leveren, wordt het wel heel gemakkelijk om gezond te eten.

Qurc

Hippe schoenen en accessoires zonder leer of andere dierlijke producten. Dat is waar Qurc voor staat.

Survival club

Lekker fit blijven? Survival club combineert kracht, conditie, techniek en doorzettingsvermogen.

Björn Burgers

De eerste vega(n) hamburgerketen van Nederland is een feit. Super lekker, snel en goedkoop.

Clean & Crispy

Bakpapier zonder PFAS speciaal voor je ovenrooster. Eindelijk krokante snacks én een schone oven.

Het volgende assessment start op 7 juni 2021.