Over ons -Traineeship Ondernemen

Jij bent gemotiveerd, dat is een goed begin

Maar heb je ook de benodigde kennis om een startup succesvol te lanceren? Bij Traineeship Ondernemen geloven we dat je zonder de juiste voorbereiding veel onnodige fouten kunt maken. Dat hebben wij – initiatiefnemers van Traineeship Ondernemen – namelijk zelf ook ervaren.

Succesvol
ondernemen?

Laat je idee los.

en focus op feedback van klanten

WAAROM WERKT ONZE METHODE?

Het curriculum is opgesteld om jou zoveel mogelijk tijd te besparen. Online kun je honderden adviezen vinden over het beginnen van je eigen bedrijf. Wij hebben uit deze bult aan informatie de belangrijkste adviezen gefilterd en presenteren ze aan jou in een aantal dagen. Met talloze voorbeelden en 'lessons learned' uit onze persoonlijke ervaringen.

Maar we brengen jou meer dan kennis op het gebied van ondernemen. De initiatiefnemers van het Traineeship Ondernemen delen een bijzondere achtergrond. Ze zijn hun carrière allemaal begonnen met de Officiersopleiding aan de Nederlandse Defensie Academie.

Als officier leer je meer dan alleen je geweer schoonmaken. Je wordt onder andere getraind om leiding te geven, minutieus te plannen, maar vooral om met zo min mogelijk middelen een optimale resultaat te behalen in een onzekere omgeving. Dat laatste klinkt al best wel als ondernemen. Toch?

Na onze tijd als officier zijn we gaan werken én ondernemen. Hier ontdekten we dat de vaardigheden van onze opleiding niet alleen nuttig waren tijdens militaire missies. Ze bleken ook zeer geschikt voor het doen slagen van onze ideeën en projecten. Nu, 20 jaar later, blijkt onze manier van 'militaire ondernemen' dusdanig succesvol dat het bijna zonde is om er niets mee te doen. ‘Laten we deze kennis delen met anderen‘, dachten we. En we begonnen Traineeship Ondernemen.

Waarom? We zien dat veel young professionals voor zichzelf willen beginnen, maar dat ze geen idee hebben wat ze te wachten staat. En daardoor maken ze ondoordachte keuzes. Dat kost tijd, geld en vooral motivatie. Maar, met een goede begeleiding en de juiste instelling, hoeft jouw eerste startup echt niet te mislukken! Die drive willen wij aan jonge, getalenteerde mensen meegeven.

WORK HARD, PLAY HARD

In ons programma trainen we jou volgens het ‘train as you fight’-principe. Dat betekent dat je tijdens het gehele traineeship van 7 maanden – check hier nog even het programma – bouwt aan je eigen bedrijf. Onder begeleiding van door de wol geverfde ondernemers ga jij je stinkende best doen om van jouw startup een succes te maken.

Wees gerust: we willen geen militair van je maken. Wij willen wel dat jij slaagt in je ondernemerschap. Waarom? Omdat te veel startups breken in de knop. Omdat ondernemers zich blind staren op hun idee en niet op slimme methodes om hun aannames snel te verifiëren. Dat is zonde, vinden wij, want daardoor gaat kostbare tijd en energie verloren. En guess what, tijd en energie zijn schaarse middelen.

Tijdens het traineeship willen jouw begeleiders slechts één ding: jou en je startup beter te maken. Dat betekent dat zij heel hard gaan werken. Voor jou. En vooral: mét jou.

Wie zijn wij?

Holger Breukink

“Ambitieuze, intelligente ondernemers met goede ideeën komen vaak bagage te kort om van hun startup een succes te maken. Wij helpen ze daarbij.”

Sjoerd de Bruijn

“Persoonlijk leiderschap is essentieel om een onderneming te laten slagen. Actie ondernemen, altijd blijven rondkijken en vooral een voorbeeld durven zijn.”

Jeroen van Wezel

“Om succesvol te worden moet je je grenzen kennen. Dat geldt voor alles in het leven. Als je je grenzen goed kent ben je beter in staat om je eigen doelstellingen te halen.”

SUCCESVOLLE STARTUPS

0%

Van de startups die het traineeship hebben gevolgd is na 3 jaar winstgevend.

0%

Van onze trainees lukt het uiteindelijk om een investering op te halen.

0%

Van de startups heeft na 7 jaar een omzet van meer dan 1.000.000 euro.

Eindsprint

Helpt middelbare scholieren met het halen van betere cijfers op hun eindexamen.

Knaek

Ontwikkelt elk jaar een nieuwe app met meer dan 1000 studentenkortingen in Nederland en België.

Kragt

Jonge brutale projectontwikkelaar die vette sh*t realiseert.

The Bootclub

Organiseert bootcamps en vakanties met als doel om deelnemers een fantastische periode te bezorgen, waardoor ze groeien in vitaliteit, fitheid en kracht.

Affiliate Marketing Group

Met een innovatief platform krijgen leden een vaste cashback op al hun online aankopen.

Jopp Students & Graduates

Uitzendbureau dat enkel werkt met excellente werknemers en een deel van zijn marge afstaat in ruil voor een goede arbeidsmentaliteit.

Qurc

Hippe schoenen en accessoires zonder leer of andere dierlijke producten. Dat is waar Qurc voor staat.

Survival club

Lekker fit blijven? Survival club combineert kracht, conditie, techniek en doorzettingsvermogen.

Björn's Burgers

Een nieuw ontwikkelde vega(n) franchiseformule. Super lekker, snel en betaalbaar.

Het volgende traineeship start op 9 september 2023.