Patricia lanceert met JACK de vetste nachtclub van heel Europa – dankzij Traineeship Ondernemen

3 april, 2018 door Patricia Weijman

Q: Hoi Patricia, gefeliciteerd met de aanstaande opening van JACK in Amsterdam Zuidoost! Wat maakt deze club zo bijzonder?

Dank je! JACK is een club op de 3e en 4e etage van een oud kantoorpand in Zuidoost. Op de 3e etage hebben we een laboratorium gecreëerd, heel bijzonder, want it’s where nature takes over. Daar ben ik supertrots op. Deze ruimte is modulair, dus voor zowel zakelijke evenementen als clubavonden kunnen we de boel compleet ombouwen. Op de 4e verdieping vind je een dakterras met een heus park waar je kunt barbecueën en jeu de boulen. Wat betreft de muziekstijl richten we ons op kwalitatief hoogwaardige house en techno. In JACK staat de beleving centraal, dus bezoekers kunnen niet alleen genieten van de muziek, maar we programmeren ook visual art en performance art waarmee we een unieke sfeer neerzetten.

Q: Klinkt als een omvangrijk project. Liep dat niet gierend uit te klauwen qua planning en kosten?

Nee hoor. Kijk, het is inderdaad een veelomvattend project waar ik meer dan twee jaar mee bezig ben geweest. Maar mijn aanpak is heel planmatig geweest. Met elke beslissing die ik moest nemen heb ik de stappen van het OATDOEM-model doorlopen. Dit analysemodel is afkomstig van Defensie: ik noem het altijd mijn draaiboek. Een techniek die ik me heb eigen gemaakt tijdens het samenwerken met de initiatiefnemers van Traineeship Ondernemen. Net als het opstellen van een haalbare projectplanning is deze vaardigheid cruciaal gebleken tijdens de realisatie van JACK. Steeds als ik voor een bepaalde keuze stond, kon ik teruggrijpen op dit draaiboek. Was deze keuze in lijn met mijn oorspronkelijke plan? Nee? Dan was het dus geen goede keuze voor JACK.

Een planmatige aanpak, waarin je alle ‘critical issues’ inventariseert, is cruciaal als je een groot project als een nachtclub van de grond wilt krijgen

Q: Hoe zag die planmatige aanpak eruit?

Voor JACK heb ik met heel veel partijen moeten samenwerken: projectontwikkelaars, architecten, leveranciers, sponsoren en de gemeente voor vergunningen. Het ligt voor de hand dat je dan een strategie ontwikkelt over hoe je met elke stakeholder moet omgaan. Maar vanuit het Traineeship Ondernemen heb ik geleerd om zelfs nog een stap terug te doen en na te denken over wát het dan precies is dat je wilt bereiken. Natuurlijk, uiteindelijk wil je een club openen, maar dekt dat de hele lading? Door jezelf heel specifieke vragen te stellen over het doel dat je voor ogen hebt, kun je veel effectiever inspelen op het gedrag van andere partijen. Zo vond ik het clubcircuit in Amsterdam niet inspirerend: zowel qua muziek als look & feel lijkt alles op elkaar. Daar wilde ik verandering in aanbrengen. In het geval van JACK was de factor ‘Omgeving’ bepalend. Want hoe maak je een saai grijs kantoorpand nou inspirerend? Wat wij vervolgens hebben gedaan is dat je de club alleen via het dakterras kunt betreden. En dat maakt dat je entree bij JACK al heel anders is dan bij alle andere clubs in Amsterdam.

Ook belangrijk: alle mogelijke randzaken die roet in het eten kunnen gooien. Met het OATDOEM-model inventariseer je zaken die in eerste instantie niet belangrijk lijken te zijn, maar alsnog grote gevolgen kunnen hebben voor je planning. Dit model helpt bij het in kaart brengen van deze verborgen ‘critical issues’, en door op deze manier te werken kwam ik niet snel voor verrassingen te staan. Een voorbeeld: de parkeerplaatsen. Van de gemeente moesten we meer parkeerplaatsen realiseren dan dit terrein beschikbaar heeft, dus dat vergde een creatieve oplossing. Doordat we de omgeving al goed in kaart hadden gebracht konden we – in samenwerking met andere pandeigenaren – voldoen aan deze harde eis.

Q: Is dat het enige? Ben je niet nog meer gekke dingen tegengekomen?

Oh, jawel hoor. In het begin waren we bezig met de bouwplanning in samenwerking met de constructeur en mij viel op dat dat proces wat vreemd verliep, het was allemaal een beetje vaag. Dus toen ben ik die bouwplanning gaan controleren en inderdaad, ik vond een fout in een doorberekening die te maken had met de staaltrap. Die trap is belangrijk voor de veiligheid, dus als ik die fout niet had gezien hadden we niet eens open mogen gaan. Uit het Traineeship heb ik meegekregen dat je alert moet zijn op mensen waarmee je samenwerkt, ook als ze veel expertise hebben. Doet iedereen wat ze zeggen dat ze gaan doen? Daar moet je altijd bovenop zitten.

Durf controlevragen te stellen in plaats van zomaar aannemen dat iedereen de opdracht wel heeft begrepen

Q: En deze zomer opent JACK haar deuren! Blijf je deze manier van werken voortzetten?

Ja absoluut. Want ook als het gaat om de communicatie met medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners biedt het Traineeship Ondernemen duidelijke handvatten. Het is ontzettend belangrijk dat je een duidelijke opdrachtomschrijving meegeeft en daarna controleert of de informatie goed is overgekomen. Dat betekent dus dat je controlevragen moet stellen in plaats van aannemen dat alles wel duidelijk was. Op die manier weet iedereen wat hij of zij kan verwachten. Ik hoor vaak terug van medewerkers en partners dat ze dit een heel duidelijke – en dus prettige – werkwijze vinden.

Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat andermans problemen niet jouw problemen worden

Q: Tot slot: welke les heeft JACK je geleerd over ondernemen?

Voor mij is het belangrijkste leerpunt dat je de tijdsplanning goed in de gaten moet blijven houden. Vooral als je met meerdere partijen samenwerkt is dat cruciaal. Voor JACK werkte ik met meer dan tien verschillende organisaties samen en dan moet je echt streng zijn en de leiding nemen. Want op het moment dat je partij A wat meer ruimte geeft, kom je met partij B in de knel. Voor je het weet sta je op drie fronten brandjes te blussen en te schuiven met deadlines. Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat andermans problemen niet jouw problemen worden.

Leer succesvol ondernemen zoals Patricia Weijman van JACK dat doet en schrijf je in voor het tweeweekse toelatingsassessment dat elk jaar wordt gehouden in juni.