Programma -Traineeship Ondernemen

Programma

Het Traineeship Ondernemen kun je zien als een praktijkgerichte studie, waarin jij jezelf én de ondernemer in jou volledig leert doorgronden. Immers; als je meubels wilt leren maken, ga je naar een meubelmaker. Als je arts wilt worden, loop je mee in het ziekenhuis. Dus als je succesvol wilt leren ondernemen, ga je in de leer bij ervaren ondernemers. Tijdens het traineeship reiken wij jou de tools aan die jou maximaal gaan helpen om jouw startup tot een succes te maken.

We trappen af met een pittig weekend gevolgd door twee terugkomdagen, waarin we je alles leert over de methodes die succesvolle ondernemers gebruikt hebben om hun bedrijven van de grond te krijgen. En ook al heb je niet de ambitie om de volgende Jef Bezos te worden, deze startup theorieën zijn voor elke nieuwe ondernemer interessant. Ze besparen je namelijk tijd en geld.

Na de tweede terugkomdag verschuift onze focus van het aanleveren van algemene tools naar individuele coaching. De ene startup draait na 4 maanden misschien al een mooie omzet, de andere startup heeft net zijn website af. Geen paniek, sommige van de succesvolste startups uit ons Traineeship hadden 6 tot 18 maanden nodig om op gang te komen. Sneller is niet altijd beter. We sluiten het Traineeship af met een event waar jij je bedrijf mag presenteren ten overstaande van een groep echte investeerders. Een uitgelezen kans om groeikapitaal aan te trekken of om gewoon je pitch nog een keer te oefenen.

Curriculum

Het Traineeship Ondernemen duurt 7 maanden. De Trainees die tijdens de afsluitende DEMO-day weten te overtuigen met hun pitch maken kans op een 'seed capital' investering van 20.000 tot 50.000 euro. Deze investering kan van ons komen of van een van investeerders die wij uitnodigen. Om het Traineeship te kunnen ervaren zoals het bedoeld is, adviseren wij om je reeds voor aanvang van het Traineeship met je bedrijf in te schrijven bij de KvK. Het maakt niet uit of je al een paar jaar met je bedrijf bezig bent of dat je net begint. Gedurende het jaar volg jij als trainee lessen en cursussen die relevant zijn voor alle ondernemers. Daarnaast kijken ervaren ondernemers mee over je schouder en krijg je advies op maat. Aan het eind van het Traineeship presenteer jij jouw onderneming aan CEO’s, potentiële investeerders en aan ons. Het curriculum bestaat uit de volgende vier pijlers:


In de eerste fase van het Traineeship leer je alles over de Lean Startup methode, Customer development, het Business Model Canvas, Product-Market fit en andere termen die als basiskennis gelden voor iedere ondernemer. Je krijgt hiervoor o.a. les van ervaringsdeskundigen en gastdocenten. Na elk contactmoment krijg je opdrachten mee om in je eigen tijd en met je eigen startup uit te voeren. Het is een intensieve periode waarin je zult merken dat het niet altijd makkelijk is om resultaten te boeken.


Elke onderneming is anders. Wanneer we merken dat jouw startup sneller gaat dan de rest, krijg je van ons maatwerkopdrachten. We hebben ervaring met bedrijven in elke fase van de 'startup cycle'. Jij bouwt verder aan je bedrijf en wij kijken constant wat we kunnen toevoegen om je nog sneller te laten groeien.


Wanneer je eenmaal een product of service hebt ontwikkeld waar klanten voor in de rij staan, is het zaak om zo snel mogelijk op te schalen. We noemen dit 'de groeifase'. Tijdens de groeifase krijg je persoonlijk advies toegespitst op jouw situatie. De eerste 3 maanden van deze fase vallen nog binnen het traineeship. Daarna is er vaak een externe investering nodig om door te kunnen blijven groeien. Gelukkig wordt het Traineeship Ondernemen aangeboden door Bangalore Invest BV, dus extra financiering is nooit ver weg.


Je hebt tijdens het Traineeship alles van jezelf gegeven. Misschien zelfs naast je vaste baan. Nu is het tijd om te evalueren hoe levensvatbaar jouw startup is. Na je presentatie krijg je feedback van investeerders en collega-ondernemers. Als jouw pitch overtuigend genoeg is, kun je hier wellicht al een mooie zak geld ophalen. En anders heb je alvast een mooi pitchdeck om op een later moment investeerders te overtuigen.

Video curriculum

Wat vinden de trainees er zelf van?

Het volgende traineeship start op 9 september 2023.


FAQ

Q: Ik wil me aanmelden voor het Traineeship Ondernemen. Hoe doe ik dat?

A: Je kunt je aanmelden voor het eerstvolgende Traineeship – op 4 september 2023 - door een mail te sturen naar info@traineeshipondernemen.nl. Je wordt dan binnen 48 uur door ons gebeld of gemaild. Daarna word je verzocht om een korte vragenlijst in te vullen en deze terug te sturen met je curriculum vitae als bijlage. Daarna krijg je van ons een factuur met het verzoek om een aanbetaling te voldoen. Pas wanneer deze door ons ontvangen is, is je plaats in het Traineeship gegarandeerd. Let op! We hanteren een maximum van 20 personen per Traineeship.

Q: Hoe weet ik of het Traineeship Ondernemen wat voor mij is?
Q: Wat zijn de kosten van deelname aan het Traineeship Ondernemen?
Q: Op welke locatie wordt het Traineeship Ondernemen gegeven?
Q: Hoe vaak wordt het Traineeship Ondernemen georganiseerd?
Q: Het Traineeship Ondernemen duurt me te lang. Kan ik jullie ook inhuren als business coach?
Q: Ik ben eigenlijk alleen op zoek naar een investering. Mag ik bij jullie komen pitchen?

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op.